Aus dem Nichts

Donderdag 10 en vrijdag 11 januari 2019, 20:00 uur
Dinsdagmiddag 15 januari 2019, 14:00 uur

Regisseur: Fatih Akin, Duitsland 2017

Een schokkend verhaal over de zoektocht naar gerechtigheid en wraak. Als haar Koerdische man Nuri en hun jonge zoon Rocco worden vermoord bij een aanval met een spijkerbom in Hamburg, is Katja’s leven verwoest. Terwijl zij rouwt, overlaadt de politie haar met vragen. Was het een terroristische aanslag, was het een criminele afrekening? Waren de daders nazi’s of Turken? Had het iets te maken met Nuri’s vorige leven als drugsdealer?
Wanneer twee verdachten worden opgepakt en de rechtszaak begint, moet Katja de mensen onder ogen komen van wie zij zeker is dat ze haar man en kind hebben vermoord. Katja, indringend gespeeld door Diane Kruger, is vastbesloten gerechtigheid te vinden, binnen óf buiten de rechtszaal. Aus dem Nichts is zowel een rechtbankdrama als een spannend wraakverhaal, en het schokkende einde dreunt nog lang na. De film van de in Duitsland geboren regisseur van Turkse afkomst Fatih Akin (Gegen die Wand, The Edge of Heaven) won de Golden Globe 2018 voor beste buitenlandse film.

Meer informatie over deze film

Bekijk de trailer van deze film