Jusq’a la garde

Donderdag 13 en vrijdag 14 december 2018, 20:00 uur
Dinsdagmiddag 18 december 2018, 14:00 uur

Regisseur: Xavier Legrand, Frankrijk 2017

“Ik weet niet wie van jullie twee de grootste leugenaar is” zegt de rechter tegen Antoine en Miriam, ouders van de elfjarige Julien. Antoine wil zijn zoon zien; Miriam zegt dat Antoine gewelddadig is en eist dat hij hen met rust laat. Omdat er geen enkel bewijs is, wint Antoine de rechtszaak en vervolgens zullen we zien wie van de twee de grootste leugenaar is. Een spannende, aangrijpende debuutfilm van acteur Legrand met fantastische rollen van Drucker en Ménochet als Juliens ouders, maar vooral van de jonge, roodharige Gioria als Julien zelf.
Een meeslepende film met louter verliezers, fantastisch gefilmd! Niet voor niets kreeg de regisseur tijdens de wereldpremière van deze film op het filmfestival van Venetië niet alleen een zilveren leeuw voor de beste regie maar ook een Award voor het beste debuut! Ook op het filmfestival van San Sebastiaan werd de film bekroond met de publieksprijs!

Meer informatie over deze film

Bekijk de trailer van deze film