Beanpole

Donderdag 8 en vrijdag 9 december 2022, 20:00 uur
Dinsdagmiddag 13 december 2022, 14:00 uur

Regisseur: Kantemir Balagov, Rusland 2019

Een oproep om in grote getale te komen naar de laatste film van dit jaar: ” Beanpole”!  Een prachtige film die zich afspeelt in een verwoest Leningrad anno 1945. De film gaat over twee jonge vrouwen die, na een lange periode van oorlog, hun leven proberen op te pakken.  De regisseur is afkomstig uit de noordelijke Kaukasus, daar waar de film zich afspeelt. Hij weet als geen ander hoe je leed en pijn moet laten zien. Niet voor niets won de regisseur de prijs voor de beste regisseur! De film gaat ook over het verlangen om weer normaal met elkaar om te gaan na een afstandelijke oorlog. Bizar hoe actueel deze film is met de oorlog, die nog steeds woedt in de Oekraine, in ons achterhoofd, . Kortom absoluut een aanrader.

Meer informatie over deze film

Bekijk hier de trailer van deze film