Internationaal Filmfestival Assen

Filmhuizenfilm op IFA 2020

In samenwerking met Drentse filmhuizen presenteert Internationaal Filmfestival Assen tijdens de 40ste editie van het festival de voorpremière van het bekroonde PROXIMA. Deze nieuwste film van regisseur/scenarist Alice Winocour is vanaf 26 maart te zien in Nederlandse bioscopen.

Proxima (Alice Winocour, 2019)

De wereld van astronauten wordt gedomineerd door mannen. Zij kunnen zich richten op de ruimte doordat hun vrouw thuis op aarde de kinderen opvoedt. Het stelt astronaute Sarah Loreau (sterke rol van Eva Green) dan ook voor een lastige keuze als zij als enige vrouw én alleenstaande moeder wordt geselecteerd voor de ruimtemissie Proxima, onder leiding van de Amerikaanse Mike Shannon (Matt Dillon). Hoe dichter ze na een zeer zware trainingsperiode bij het vertrek komt, hoe hechter ze zich verbonden voelt met haar dochter, en met de aarde.

Alice Winocour (Augustine, Disorder) regisseerde en schreef deze meertalige ruimtefilm die zich geheel op aarde afspeelt. Met de worsteling van de praktische, nuchtere Sarah zet Proxima het veelbesproken dilemma tussen moederschap en carrière in een nieuw perspectief. Proxima viel onder meer in de prijzen op het internationale filmfestival van San Sebastián en het Toronto International Film Festival.

Korting

Voor deze film kunt u vanaf 21 februari (Vrienden van IFA vanaf 19 februari) kaarten kopen via de website of aan de kassa van DNK. Maar: bent u lid, donateur of bezoeker van een van de deelnemende filmhuizen? Dan ontvangt u korting op een ticket voor Proxima! Laat hiervoor bij aankoop aan de kassa bij DNK (niet online) uw ledenpasje, donateurskaart of een ticket zien van een eerdere film die u bezocht heeft bij filmhuis/festival, en u betaalt slechts €8,- voor een toegangskaartje! 

Vertoning         PROXIMA (Alice Winocour, 2019)
Datum               zaterdag 7 maart 2020
Tijd                    13:45 tot 15:35 (zaal 5)
Locatie              DNK, Weiersstraat 1 te Assen
Website             filmfestivalassen.nl

Tot op IFA!

Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film, Asser Filmliga, Cinema De Winsinghhof, Filmhuis Emmen, Filmhuis Meppel, Filmhuis Nienoord, Filmfestival Veenhuizen