Groot succes kinderfilm

“Pluk van de Petteflet”

Er lijkt een traditie te zijn geboren: Filmhuis Nienoord vertoont in de voorjaars- en in de herfstvakantie een kinderfilm. En dan geen grote namen of disneyfilms maar kleine Nederlandse producties die met weinig budget tot stand zijn gekomen. Dit keer was de beurt aan Pluk van de Petteflet de boekverfilming van de klassieker van Annie M.G. Schmidt.
Het filmhuis Nienoord, al meer dan 25 jaar actief om maandelijks mooie arthouse films te draaien, probeert via deze laagdrempelige manier inwoners van Leek en omstreken kennis te laten maken met hun sympathieke vrijwilligersorganisatie. Opa’s, oma’s, vader’s en moeder’s bezochten de filmzaal in het bezoekerscentrum van Nienoord, de zaal was zo goed als uitverkocht. Sommige kleintjes kropen al snel op  schoot want soms was het toch een klein beetje spannend. Voor velen was het de eerste kennismaking met het fenomeen bioscoop. Speciaal voor deze voorstelling, ging het licht niet helemaal uit en was er geen pauze. Toen de film afgelopen was gaven de kinderen zelfs een applaus en verlieten ze met rode wangen enthousiast de zaal.
Wanneer u geinterresseerd bent in het programma van filmhuis Nienoord kunt u zich aanmelden via de website: www.filmhuisnienoord.nl voor de nieuwsbrief.