Capharnaüm

Donderdag 12 en vrijdag 13 maart 2020, 20:00 uur
Dinsdagmiddag 17 maart 2020, 14:00 uur

Regisseur: Nadine Labaki, Libanon/Frankrijk/Verenigde Staten 2018

Het voor een Oscar genomineerde Libanese melodrama Capharnaüm gaat over een Syrisch jongetje dat door zijn straatarme ouders wordt verwaarloosd. Het jongetje ontfermt zich over een Eritrese baby, van wie de moeder is gearresteerd omdat ze illegaal in het land verblijft. Labaki castte het perfecte jochie, zo van de straat; en ze vond vervolgens ook de perfecte straatbaby. Samen, als duo, zijn ze onweerstaanbaar vertederend. In de rechtbank staat Zain, het 12-jarige Syrische jongentje, voor de rechter. Rechter: “Waarom klaag je je ouders aan?” Zain: “Voor dat ze me leven hebben gegeven.” De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki (Caramel) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.
De regisseur dompelde zich vier jaar lang onder in het leven van de armste en jongste inwoners van Beiroet. Het ontbreken van een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde zijn de basale dingen die in het leven van Zain ontbreken. De film is zeer indringend en geeft je een andere kijk op vluchtelingen en op de zin van het leven. Tijdens het draaien van de film wisselen fictie en werkelijkheid elkaar af en dat maakt de film zoveel meer dan gewoon: een verhaal. Een film die onder je huid gaat zitten en die je laat nadenken. Kortom een film die je gezien moet hebben wanneer je van ” nadenkfilms” houdt.

Meer informatie over deze film

Bekijk de trailer van deze film