What will people say

Donderdag 13 en vrijdag 14 februari 2020, 20:00 uur
Dinsdagmiddag 18 februari 2020, 14:00 uur

Regisseur: Iram Haq, Noorwegen/Duitsland/Zweden 2017

De zestienjarige Nisha leidt een dubbelleven. Thuis, bij haar ouders is ze de ‘perfecte Pakistaanse dochter’, maar buiten de deur is ze net als de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten. Ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen. Er is één verschil: Nisha moet alles stiekem doen omdat ze volgens Pakistaanse tradities wordt opgevoed. Als haar vader haar met haar vriendje betrapt, stort Nisha’s wereld in. Ze belandt in een draaikolk van woede en schaamte die haar steeds verder wegzuigt van haar normale leven. Voor haar familie is ze een lopend schandaal dat geneutraliseerd moet worden en haar ouders besluiten Nisha te kidnappen en haar onder te brengen bij familie in Islamabad, Pakistan. In een land waar ze nooit gewoond heeft, wordt Nisha gedwongen zich te onderwerpen aan de culturele en religieuze doctrines van haar ouders. Een leven vol botsingen, kloven en pijnpunten. Zie daar nog maar eens je eigen weg in te vinden.

Meer informatie over deze film

Bekijk de trailer van deze film