Ága

Dinsdagmiddag 28 januari 2020, 14:00 uur

Regisseur: Milko Lazarov, Bulgarije/Duitsland/Frankrijk 2019

Deze Duits/Bulgaars/Franse film uit 2018 gaat over het leven in het Arctisch gebied, prachtig in beeld gebracht. De oude Nanook en Sedna wonen op een maagdelijk witte toendra te midden van kniediep sneeuw en metersdik ijs. Het lijkt alsof ze de laatste mensen op aarde zijn, zo afgelegen wonen ze. Ze delen een visje, vertellen elkaar magische verhalen en missen hun vertrokken dochter. Ze leven een leven dat draait om de essentie: eten, warm blijven en zorgen voor elkaar.
De opwarming van de aarde komt slecht 1 maal ter sprake in Ága, maar in feite staat de hele film in het teken van de klimaatsverandering: die ervoor heeft gezorgd dat in de omgeving van Nanook en Sedna nauwelijks nog iets groeit, waardoor de rendierpopulatie ernstig is uitgedund en er voor mensen als zij niets anders op zit dan te vertrekken.

Meer informatie over deze film

Bekijk de trailer van deze film