Voorlopig geen nieuwe filmvoorstellingen

Beste filmliefhebbers,

Gewapend met een anderhalve meter stok in de ene hand en het vrij strenge corona-protocol “Verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek” van de NVBF in de andere hand, hebben we gekeken of het haalbaar is om weer te gaan starten met onze filmhuis activiteiten. Maar mensen, hoe graag we ook willen, het is echt niet haalbaar! In de zaal kunnen we met de huidige richtlijnen hoogstens 15 mensen een stoel aanbieden en dan hebben we het nog niet eens over de struikelblokken: reserveren van te voren verplicht, niet eerder dan 5 minuten van te voren aanwezig, een bezoekerscentrum dat gesloten is, geen toiletbezoek, geen kopje koffie, geen pauze om gezellig de film te bespreken, geen snoepjes, geen kussentjes…. kortom een film maar vooral geen sociaal gebeuren. En dat is waar we het als bestuur unaniem over eens zijn: het filmhuis is niet een commercieel gebeuren waar het enkel en alleen draait om een film. Het is veel meer dan dat! Afgezien van alle organisatorische rompslomp willen we een fijne avond hebben en dat is nou net wat we niet kunnen waarborgen.

Kortom, wij hebben besloten dat wij onze activiteiten uitstellen totdat de maatregelen dusdanig versoepeld zijn dat we op een aanvaardbaar en sociaal niveau onze filmactiviteiten kunnen voortzetten. Wanneer dat is? geen idee! Wij hopen en dromen dat dit heel snel is, maar met een realistische kijk kunnen wij vaststellen dat wij ons seizoen 2020/2021 niet in september kunnen gaan openen. Wij beloven u dat zodra wij denken dat wij op een gezellige, sociale manier een mooie film kunnen vertonen zonder al te veel restricties, wij u onmiddellijk door middel van een nieuwsbrief zullen informeren. Tot die tijd: Take care and stay healthy !

Het bestuur van filmhuis Nienoord