The Children Act

Donderdag 7 en vrijdag 8 maart 2019, 20:00 uur
Dinsdagmiddag 12 maart 2019, 14:00 uur

Regisseur: Richard Eyre, Verenigd Koninkrijk 2017

Familierechter Fiona Maye staat voor de moeilijkste uitspraak van haar leven. Fiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De zeventienjarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

Meer informatie over deze film

Bekijk de trailer van deze film