The Guilty (Den Skyldige)

Donderdag 7 en vrijdag 8 februari 2019, 20:00 uur
Dinsdagmiddag 12 februari 2019, 14:00 uur

Regisseur: Gustav Möller, Denemarken 2018

Soms is het fijn wanneer je met geen enkele voorkennis een bioscoopzaal in gaat en dan zeer positief wordt verrast. “Den Skyldige” is ook zo’n film. Een film die je vrij snel bij de kladden grijpt, de film is intrigerend van begin tot eind. Het blijft altijd noemenswaardig als men zoiets spannends kan neerzetten in slechts één ruimte en met maar één acteur zichtbaar, de rest zijn enkel stemmen.
Toch een klein tipje van de sluier: In afwachting van een rechtszaak omtrent zijn handelen bij een incident, is politie-agent Asger uit zijn functie ontheven en gedwongen om te werken bij de alarmcentrale. Hij beantwoordt een noodoproep van een verwarde vrouw die vermoedelijk slachtoffer is van een ontvoering. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw op te sporen.

Meer informatie over deze film

Bekijk de trailer van deze film