Werk ohne Autor

Donderdag 10 en vrijdag 11 oktober 2019, 20:00 uur
Dinsdagmiddag 15 oktober 2019, 14:00 uur

Regisseur: Florian Henckel von Donnersmarck, Duitsland 2018

Een kunststudent raakt via de liefde verbonden met het dubieuze oorlogsverleden van zijn schoonvader. Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscarwinnende Das Leben der Anderen, baseerde zich op het levensverhaal van kunstenaar Gerhard Richter.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft.
Op de kunstacademie in Oost-Duitsland ontmoet hij Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk.
De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Meer informatie over deze film

Bekijk de trailer van deze film